Agricultura

In partea de nord a comunei, respectiv in satele Pianu de Jos si Pianu de Sus, dealungul albiei raului Pian se afla un teren de lunca fertil pe care locuitorii cultiva zarzavaturi, plante tehnice (sfecla de zahar, floarea soarelui),
plante cerealiere (grau, orz, porumb).
Terenurile agricole se lucreaza atat sub forma asociativa existand doua asociatii, cat si individual. De asemenen pe raza comunei exista doua ferme: una de crestere a pasarilor (10.000 gaini ouatoare) si una de crestere a bovinelor, amandoua fiind construite din fonduri SAPARD.
Cetatenii comunei au un efectiv de 1100 bovine, aproximativ 2000 de porcine si 5000 ovine. In partea de sud a comunei, respectiv localitatile Strungari, Purcareti, Plaiuri, cetatenii se ocupa cu cresterea animalelor, bovine si ovine, folosind potentialul pasunilor din zona de munte.
Pe raza comunei functioneaza Regia Autonoma Ocolul Silvic Valea Pianului care administreaza o suprafata de 4200 ha padure de foioase in zonele joase si de rasinoase aproximativ 1000 ha in zonele de munte Tomnatec si Dealul Lung, Ocolul aducandu-si astfel aportul la bugetul comunei si asigurand lemnul de foc pentru populatie.

 

APEL SELECTIE