Agricultura

In partea de nord a comunei, respectiv in satele Pianu de Jos si Pianu de Sus, dealungul albiei raului Pian se afla un teren de lunca fertil pe care locuitorii cultiva zarzavaturi, plante tehnice (sfecla de zahar, floarea soarelui),
plante cerealiere (grau, orz, porumb).
Terenurile agricole se lucreaza atat sub forma asociativa existand doua asociatii, cat si individual. De asemenen pe raza comunei exista doua ferme: una de crestere a pasarilor (10.000 gaini ouatoare) si una de crestere a bovinelor, amandoua fiind construite din fonduri SAPARD.
Cetatenii comunei au un efectiv de 1100 bovine, aproximativ 2000 de porcine si 5000 ovine. In partea de sud a comunei, respectiv localitatile Strungari, Purcareti, Plaiuri, cetatenii se ocupa cu cresterea animalelor, bovine si ovine, folosind potentialul pasunilor din zona de munte.
Pe raza comunei functioneaza Regia Autonoma Ocolul Silvic Valea Pianului care administreaza o suprafata de 4200 ha padure de foioase in zonele joase si de rasinoase aproximativ 1000 ha in zonele de munte Tomnatec si Dealul Lung, Ocolul aducandu-si astfel aportul la bugetul comunei si asigurand lemnul de foc pentru populatie.

 

  • INFORMARE privind achizitia de abatoare mobile!

GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA VALEA AMPOIULUI – VALEA MURESULUI cu Sediu in Sibot, str. Principală, nr. 34, bl.P+2, informeaza asupra faptului ca solicitarile de finantare pentru achizitia de abatoare mobile, submasura 4.2, prin PNDR 2014-2020, se mai pot depune pana pe data de 31 ianuarie 2019. Procesatorii din industrie care doresc sa acceseze fonduri europene pot depune online cereri de finantare si pentru infiintarea sau modernizarea unitatilor de productie!

  • ANUNT ! Intabulare Sectorul 24 Tarlalele Margini, Paraul Cornului, Calea Ciorii: cuprinse  intre Calea Ciorii, Drumul Golfului, Calea Cimpului si Pasunea Margini
  • ANUNT PUBLIC , pentru cetățenii care au teren în tarlaua NISIPURI, înscrierea în sistemul integrat de cadastru  și carte funciară!
  • ANUNT PUBLIC, către toți producătorii agricoli de pe raza comunei Pianu care au culturi calamitate, pentru depunerea cererilor!  
  • ANUNT – Cursuri GRATUITE de instruire pentru: fermieri și beneficiarii de plăți prin Măsura 6.1 și 6.3 AFIR!
  • Vicepresedinte ing. Emilian Telegariu – reprezentantul Asociatiei Crescatorilor de Albine pentru avizarea si eliberarea Atestatelor de producator
  • Asociatia Crescatorilor de Bovine- MONTANA PURCARETI – presedinte Carpinisan Savu