EVENIMENTE

 

 • ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE  ROMÂNEȘTI Festivalul „ARMONII SI GUSTURI LA PIANU”8 OCTOMBRIE 2023

Primăria Comunei și Consiliul Local Pianu Județul Alba, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Consiliul Județean Alba și Direcția pentru Agricultură Județeană Alba, organizează în data de 8 octombrie 2023, în localitatea Pianu de Jos, ora 13:00, Festivalul „Armonii și Gusturi la Pianu” dedicat Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești.

 • Primăria și Consiliul Local Pianu, în parteneriat cu Consiliul județean Alba, în cadrul evenimentului „Descoperă Alba”, a organizat în data de 9 iulie 2023, în localitatea Pianu de Jos – în parcul de la Centrul de Informare Turistică, începând cu ora 16:00, evenimentul „Gusturi Tradiționale la Pianu”.
  Localnicii și turiștii au fost întâmpinați cu specialități culinare tradiționale, cu balmoș, înturnat și ceaune, în zona Centrului de Informare Turistică din Pianu de Jos.
  De asemenea, copiii au avut parte de surprize, destinate lor, fiind încântați de prezența lui Minnie și Mickey și de topoganele amenajate în spațiul de joacă.
  Muzica și ambientul a fost realizate de către solistul vocal albaiulian Gino pe numele său Gheorghe Berghian, împreună cu DJ-ul său, Radu Pop. Prezența Fanfarei din Petrești, la inițiativa d-lui Michael Lutsch, a încântat publicul prezent.
 • Primarul Comunei Pianu d-nul Petruse Marin Ioan, a fost invitat, în luna mai 2023, la frații noștri din Puhoi, Republica Moldova, unde a fost inaugurată Casa de Cultură, în prezența Excelenței Sale d-na Maia Sandu, președintele țării și a altor oficialități din ambele state. Felicitări fraților moldoveni și colegilor noștri din comunele Moara Vlăsiei și Braniștea, care și-au adus un efort financiar substanțial la această reconstruire!
 • Elevii şi preşcolarii din unităţile de învăţământ ale comunei Pianu, s-au întrecut cu cele mai frumoase machete și desene realizate, pentru Concursul „Satul copilăriei mele”, inițiat de către de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu primăriile şi şcolile din 13 comune ale judeţului nostru.
  Lucrările copiilor au fost expuse în Sala de Sport din Pianu de Jos și au fost premiate azi, 22.12.2022, în cadru festiv, de către d-nul primar Petruse Marin Ioan, împreună cu cadrele didactice și părinți, urmând ca, cele mai frumoase lucrări să fie trimise la Consiliul Județean Alba, pentru a fi premiate și selectate, într-un album care va fi tipărit la sfârşitul acestei ediţii a concursului.
  Totodată, directorul şcolii, Popescu Marcela, cadrele didactice şi elevii au pregătit un frumos program artistic pentru oaspeții prezenți și la sfârșitul programului artistic, Moș Crăciun a oferit pungi cu daruri tuturor copiilor.

 

 • La invitația Consulului Onorific al Republicii Austria la Sibiu, d-nul Andreas Huber și în prezența E.S. d-na ambasador Adelheid Folie, primarul comunei Pianu participă la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Austria .
 • Festival „Armonii și Gusturi la Pianu” dedicat Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, 8 Octombrie 2022
În data de 8 octombrie 2022, la Pianu de Jos, a avut loc prima ediție a 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 “𝐀𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐢 𝐬̗𝐢 𝐠𝐮𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐏𝐢𝐚𝐧𝐮”, eveniment dedicat 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̗𝐭𝐢, “Produs românesc.🇷🇴 Bun pentru tine, bine pentru fiecare !”
Cu această ocazie, a fost organizat un 𝐭𝐚̂𝐫𝐠 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐨𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 din județul Alba, un 𝐭𝐚̂𝐫𝐠 𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐬̗𝐭𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢 (cusături și țesături tradiționale, olărit, pielărie, cojocărie, dogărie, ceramică, păpuși și jucării tradiționale, arta lemnului, Școala de la Laz – icoane tradiționale pe sticlă, fierărie), precum și 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢 (teatru de păpuși), 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐟𝐨𝐥𝐜𝐥𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞, 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜𝐚̆, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̗𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐚̆ 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐚̆, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐟𝐨𝐥𝐤, 𝐩𝐨𝐩-𝐫𝐨𝐜𝐤 și 𝐫𝐨𝐜𝐤.
După amiază, toți participanții au avut ocazia să admire și o inedită expoziție de felinare din bostani – ”Bostaniada”, unde copiii au fost premiați pentru cele mai frumoase creații!
Proiectul a fost organizat de Primăria Comunei și Consiliul Local Pianu Județul Alba, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția pentru Agricultură Județeană Alba și în colaborare cu, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐞𝐚𝐧 𝐀𝐥𝐛𝐚, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ “𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧 𝐁𝐞𝐧𝐚” și 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐏𝐚̆𝐩𝐮𝐬̗𝐢 “𝐏𝐫𝐢𝐜𝐡𝐢𝐧𝐝𝐞𝐥” 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐥𝐛𝐚 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚, cu sprijinul 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐞𝐧𝐞 “𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐥𝐚𝐠𝐚” din 𝐀𝐥𝐛𝐚.
Pe perioada festivalului, a fost desfășură Campania  de informare „Împreună pentru sănătate” organizată de Direcția de Sănătate Publică Alba, Asistența Medicală Comunitară, Crucea Roșie Alba, Centrul Medical „Laura Cătană” Pianu de Jos, Asociația AS 2001, Farmacia Teofarm.

Sărbătorim „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” prin târguri și evenimente organizate la nivel național

✅La iniƫiativa prefectului județului Alba, domnul Nicolae Albu, astăzi a avut loc la Pianu o întâlnire, găzduită de domnul primar Marin-Ioan Petruse, la care au fost invitaƫi să participe reprezentanƫii administraƫiilor locale din Sebeş, Ohaba, Șpring, Daia Română, Săsciori, Gârbova, Doştat, Cut, Câlnic, Şugag şi Săliştea, precum şi reprezentanƫi ai OCPI Alba, Casei Judeƫene de Pensii Alba, DEER Sucursala Alba, şi SGA Alba, scopul discuƫiilor fiind îmbunătăƫirea modului de comunicare şi colaborare interinstituƫională între administraƫiile locale şi instituƫiile mai sus menƫionate.
❗Aceste întâlniri zonale vor continua şi în perioada următoare, dorind a fi permanentizate de către Instituƫia Prefectului Judeƫul Alba.
 • Început de an școlar, 2022-2023, Comuna Pianu!  Mult succes tuturor elevilor, dascălilor și părinților!
„Educația este pașaportul către viitor, pentru că ziua de mâine aparține celor care se pregătesc azi!” (Malcom X.)
 • Comuna Pianu, reprezentată la Târgul de Turism Rural de la Albac, Jud. Alba!
 • În cursul zilei de sâmbătă, 18.06.2022, comuna noastră a fost onorată de vizita Excelenței Sale, doamna Adelheid Folie – Ambasadorul Austriei la Bucuresti, domnul Georg Bardeau – Consulul Onorific al Austriei la Timișoara, precum și invitați, atât din Austria și Germania cât și din România. Oaspeții nostri, însoţiţi de primarul comunei, Petruse Marin Ioan și viceprimar, Voișan Lazăr, au vizitat Expoziția Etnografică și Ansamblul Bisericii Evanghelice din Pianu de Jos. De asemenea au avut parte de o primire călduroasă, bucurându – se de ospitalitatea noastră.
 • Comuna Pianu a răspuns azi, 19.05.2022, chemării „Vrem o țară fără deșeuri abandonate”, în cadrul Campaniei Naționale „Curățăm România!”, Proiect lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor participând la ecologizarea zonelor menționate, cu aportul celor 35 de elevi, clasele V-VIII ai Școlii Gimnaziale Pianu de Sus, alături de primarul comunei d-nul Petruse Marin Ioan, d-nul viceprimar Voișan Lazăr, d-nul consilier Mărghitan Valeriu Mircea, d-nul brigadier Voișan Pantea, șef district Ocol Silvic Pianu și d-na director Popescu Marcela, împreună cu d-nii profesori Birta Dragoș Antoniu, Galdea Elena, Popa Gabriella.
 • Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin a ajuns și în comuna Pianu, cu ocazia unui proiect derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Stiințe și Tehnologie ”George Emil Palade”.
 • Vineri, 06.05.2022, Primăria Comunei Pianu a demarat campania de plantare a 11.500 puieți de brad în zona Curmături ( pe o suprafață de 7 ha se va planta în jur de 32.000 puieți), urmând ca în toamnă să fie plantați încă 17.000 puieți de fag și 3000 puieți de paltin. Această acțiune, a fost deschisă cu slujba de binecuvântare, de către părintele, Deac Gheorghe, preot paroh al Parohiei Ortodoxe Pianu de Sus. Alături de echipa de muncitori, din Bihor, plătiți de primăria comunei Pianu, au participat: angajați ai primăriei, primarul comunei d-nul Petruse Marin Ioan, d-nul viceprimar Voișan Lazăr și d-nul consilier Mărghitan Valeriu Mircea.  Pentru prima oară în ultimii ani, în pădurea proprietate comunei Pianu, se plantează, nu „doar se taie”!
 • În data de 05.05.2022, la Hotel Leul de Aur a fost găzduită prezentarea și susținerea proiectului „VIA TRANSILVANICA” unde și primarul nostru, împreună cu Tiberiu Useriu, alergător de anduranță și ultramaratonist, au  stabilit detaliile traseului Via Transilvanica, pe raza comunei Pianu. Faptul că, traseul include și comuna Pianu, se datorează solicitărilor și interesului permanent manifestat de către primarul comunei Pianu d-nul Petruse Marin Ioan și a d-lui Istrate Ioan, cetățean de onoare al comunei noastre.
 • SCENARIU EXERCIȚIU DE ALARMARE/AVERTIZARE PUBLICĂ ȘI INTERVENȚIE SVSU PIANU!
jOI 24.03.2022 a avut loc, în comuna Pianu, simularea unui exercițiu de alarmare/avertizare publică și intervenție, cu tema: „Activitatea Comitetului Local pentru Situații de urgență și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, pentru prealarmare, avertizare și alarmare a populației pe timpul situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase în zona Dumbrava Pienelului – sat Strungari, comuna Pianu”.
Întregul exercițiu a fost monitorizat de către doamna Insp. Liliana Blăjan din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba, aducând aprecieri și laude privind modul în care au acționat pompierii voluntari ai comunei și întregii echipe din cadrul Comitetului Local pentu Situații de Urgență, comuna Pianu. Au mai participat reprezentanții instituțiilor locale, de pe raza comunei.
Acţiunea s-a încheiat cu succes, cu realizarea unei analize a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unei astfel de situaţie, concluzia fiind că toate forţele participante au demonstrat că pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură, iar aceste situații se pot întâmpla oricând pe teritoriul comunei noastre.
 • SEMINARUL DE LUCRU A ASOCIAȚIILOR NAȚIONALE – INSTITUTUL FRANCEZ BUCUREȘTI

În data 17 martie 2022, primarul comunei noastre, domnul Petruse Marin Ioan a fost invitat să participe în cadrul Seminarului de Lucru a Asociațiilor Naționale, la o dezbatere pe tema mobilizării autorităților locale române și franceze, pentru a răspunde urgențelor umanitare în contextul crizei refugiaților din Ucraina. Evenimentul are loc la Institutul Francez din București, cu participarea ambasadoarei Franței în România, doamna Laurence Auer și a reprezentanților Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, sub egida asociațiilor autorităților locale din România, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România, și a Asociației Franceze a Consiliului Municipalităților și Regiunilor din Europa.  Reprezentanții autorităților locale române și franceze vor prezenta exemple de mobilizare pentru a răspunde concret solicitărilor autorităților aflate în prima linie pentru primirea refugiaților, în special în România și în Republica Moldova.

 • Primăria comunei Pianu a primit colindători!

Elevii școlii Primare si Gimnaziale din comuna nostra, precum si copiii de la gradinita, au adus zâmbetul pe buze, bucurie în suflet și, nu în ultimul rând, spiritul Crăciunului! Multumim!

 • Mesajul primarului Marin Petruse pentru locuitorii comunei Pianu

Luni 23 martie, primarul comunei Pianu, Marin Petruse a transmis un mesaj locuitorilor comunei, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Dragi concetățeni! Ne confruntăm cu momente fără precedent și este momentul acum, mai mult ca oricând să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate!

Dacă îi iubiți pe cei dragi, intrați cât mai puțin în contact cu ei acum!

Dacă vă respectați prietenii, vecinii, nu îi căutați acum, ba mai mult, refuzați vizitele acestora, nu vă îmbrățișați și nu vă strângeți mâinile!

Evitați deplasările inutile în afară locuințelor!

Cumpărăturile de maximă necesitate să fie făcute de către o singură persoană în care aveți încredere, iar dacă sunteți singuri (asta o spun pentru persoanele de peste 65 de ani) apelați la autoritățile publice locale care, prin personalul lor vor veni în sprijinul dumneavoastră.

Acceptați doar informații sau recomandări care vor fi transmise de persoane sau instituții care au autoritatea să vi le aducă la cunoștință.

Ajutorul oferit de ONG-uri sau alte instituții se va desfășura, dar în colaborare cu reprezentanți ai administrației publice locale care au obligația legală să oferă sprijin populației, dar într-un cadru organizat.

Contactul cu reprezentanții primăriei Pianu se va face la telefon 0258/761111, între orele 8 și 16, telefon viceprimar 0766183747 sau 0744399982, telefonul șefului Serviciului voluntar pentru situații de urgență 0788576684 permanent, pe site-ul primăriei www.primariapianu.ro, pe adresa de email sau pe Facebook a primăriei.

Respectați vă rog prevederile Ordonanței militare nr.2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19!

Fiecare dintre noi își dorește ca starea aceasta de urgență să se încheie cât mai devreme și cu pagube minime, iar asta se va putea întâmpla doar dacă cu toții vom respecta aceste reguli. Mizez pe înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!

Marin Petruse, primarul comunei Pianu

 • Comuna Pianu are ,,primar de 5 stele”. Primarul Comunei, Petruse Marin Ioan premiat în cadrul celei de-a XXIII-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România. 
 • „Primar de cinci stele” este distincţia pe care a primit-o recent din partea Asociaţia Comunelor din România, primarul comunei noastre, d-nul Ing, Jr. Petruse Marin Ioan, premiat in cadrul celei de-a XXIII-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, pentru meritele importante in dezvoltarea comunei si în semn de apreciere pentru cele cinci madate, ales în funcția de primar al comunei Pianu. „Acest premiu îl dedic dumneavoastra, cetatenilor comunei Pianu, celor care mi-au fost mereu alături în toate cele cinci mandate, şi care au crezut în echipa administraţiei locale, fiind onorati și obligati sa veghem la bunăstarea dumneavoastră și la dezvoltarea permanentă a comunității!”
 • DELEGATIA COMUNEI PIANU LA MANIFESTARILE DEDICATE MARII UNIRI, 1 DECEMBRIE 2019, INFRATIREA COMUNEI PIANU CU  MOARA VLASIEI SI SATUL PUHOI DIN REPUBLICA MOLDOVA
 • 2019 – Infratire Moara Vlasiei cu Pianu si Puhoi
 • „SATUL COPILĂRIEI MELE!” Premierea celor mai talentaţi copii ai comunei Pianu.  În cadrul proiectului ”Satul copilăriei mele”, Consiliul Județean Alba i-a premiat pe cei mai creativi copii din comuna Pianu. Felicitări tuturor!
 • Azi 10.12.2019 a avut loc Jurizarea Expoziției cu lucrări ale elevilor din ciclul primar și gimnazial ai Școlilor din Pianu de Sus, Pianu de Jos și Strungari, comuna Pianu, în cadrul activității culturale „Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor din comunele Câlnic, Cut, Gârbova, Pianu, Săsciori, Șpring, Șugag” – „Satul Copilăriei Mele” Ediția a III-a, proiect finanțat de Consiliul Județean Alba. Urmează Premierea, Luni 16.12.3019, la Căminul Cultural din Pianu de Sus.
 • Manifestările prilejuite de 1 Decembrie Ziua Națională a României!
 • „SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE”

În cadrul Campaniei sociale „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în data de 27.11.2019, părinții, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Pianu de Sus, au desfășurat o activitate de voluntariat dăruind fructe și legume, familiilor cu un nivel de trai scăzut și persoanelor vârstnice cu nevoi speciale din Locuința Protejată „Sfânta Elena” Pianu de Jos. Activitatea a avut drept scop, promovarea voluntariatului în rândul elevilor cu suportul părinților și al cadrelor didactice.

 • DEPUNERE COROANA DE FLORI LA PLACA OMAGIALĂ, UAT COMUNA PIANU PENTRU CINSTIREA CELOR CARE AU INFAPTUIT UNIREA DE LA 1 DECEMBRIE 1918 

Azi, 20 noiembrie 2019 ora 16,00, primarul comunei Pianu, d-nul Petruse Marin Ioan impreuna cu doua fiice ale comunei, imbracate in portul traditional romanesc si cetateni ai comunei, au depus o coroana de flori la placa omagiala cu numele celor care au infaptuit Unirea, reprezentanti desemnati de comuna Pianu, sa participe la 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia. Aceasta actiune face parte din proiectul „Patria Recunoscătoare”, initiat de Consiliul Judetean Alba in colaborare cu tote Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Alba în semn de respect, toate bisericile din județ vor trage clopotele de 101 ori, pentru cinstire celor care au infăptuit „Unirea”.

 • Elevii Școlii Gimnaziale Strungari, ghidati de dascălii lor au oferit o Serată la Strungari prilejuită de „Sărbătorile Toamnei”.

„Sărbătorile toamnei sunt un bun prilej de meditaţie la noua stare a naturii şi a fiinţei umane. Unele dintre acestea vizează “închiderea pământului”, în preajma iernii, când insectele şi dobitoacele se retrag, spre a putea face faţă frigului. Altele vizează culegerea roadelor şi încheierea ciclului agricol, precum şi unele pregătiri pentru noul an agricol care va debuta primăvara următoare. Este şi o perioadă bogată în hramuri şi sărbători ale unor sfinţi importanţi din calendarul ortodox, precum şi un răstimp care prilejuieşte sărbători ale recoltei şi bucuriei pentru roadele dăruite de Dumnezeu în acest an”.

 • Delegatia autoritatilor locale din Comuna Moara Vlasiei, in vizita pe melegurile comunei Pianu!

25 de Consilieri locali, directoarea scolii, preotul din comuna Moara Vlasiei in frunte cu primarul Andrei Filip si viceprimarul Florin Cucu, au ajuns joi 18 octombrie 2019, la Pianu pentru a discuta amanunte despre viitoarea infratire care va fi parafata de  1 Decembrie 2019, in comuna ilfoveana. Gazdele, primarul Petruse Marin Ioan, viceprimarul Voisan lazar impreuna cu preotul din comuna, directoarea scolii, consilierii locali ai comunei si intregul personal al primariei comunei Pianu au insotit delegatia, pentru a vizita obiectivele sociale si istorice din Comuna. Au facut o impresie foarte buna, cresa din localitate finantata din fonduri europene prin colaborarea cu ONG-ul din comunitate, Asociația “Centru de Resurse pentru Servicii Sociale” CERESS Alba, condus de d-na Maria Ilea, care a facut o prezentare a celor 56 de proiecte sociale de pe raza comunei.

Au mai fost vizitate  terenul de golf „Prof. Paul Tomita”, Scoala Gimnaziala  din Pianu de Sus, Manastirea Strungari, Complexul Social Strungari. În cinstea delegație din Moara Vlasiei, d-nul Michael Lutsch, a tras clopotele Bisericii Evanghelice din Pianu de Jos și a prezentat în amanunt istoria Bisericii Evanghelice din Pianu de Jos.

Totodată Proiectul infratirii ”Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca” prinde contur pas cu pas. delegatia din Moara Vlasiei s-a deplasat in comuna Pianu  in schimb de experienta pe mai multe domenii (invatamant,cultura, infrastructura, fonduri extrabugetare, etc), prioritar fiind cel legat de activitatile pentru copii si tineret. Urmeaza ”marea intalnire”de 1 Decembrie de la Moara Vlasiei, unde-i vom intalni si pe fratii nostri din Puhoi (Basarabia), conturandu-se o relație frumoasa de prietenie frateasca si colaborare in urmatoarele proiecte comune de atragere de fonduri Transfrontaliere.

 • Comuna Pianu anunță cu regret stingerea din viață a celui ce a fost Fiu al Satului: Conf. Univ. G-ral (r) Dr. ROMANIȚAN CORNELIU , ne reprezentant de onoare al comunei NOASTRE, cu o Vasta de mari Activitate încununată Succese medicale version Domeniul, AFLI medic specialist în chirurgie Oncologica ORL la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central dr. CAROL DAVILA, București.

          Sunt foarte multe dintre întreaga sa familie, în momentul în care se pot face greutăți și suferă și se transmit aceste condiții sincere de condoleanțe.

 Dumnezeu să-l odihnească în ritm!

 • Participarea comunei Pianu la sarbatoarea comunei Vintu de Jos!
 • Vizita primarului comunei Moara Vlasiei, jud. Ilfov, d-nul Andrei Filip și un d-lui Petru Frunze, deputat Republica Moldova, prezența ordinară ședința pentru un loc local Pianu, azi 02.08.2019, pentru îngrijirea expunere se justifică înfrățirii lor sunt regiuni din Moldova Ardealul și Tara Românească-acorduri de colaborare între Comuna Moara Vlăsiei, satul Puhoi, Republica Moldova și Comuna Pianu, jud.Alba.

 

 • 1 IUNIE 2019. PRODUSUL PAGUBE IN URMA INUNDATIEI

 • „Un adevărat dezastru a rămas în urma viiturii care îngrijește o comună„ măturat ”Pianu, în urma ploilor torențiale de sâmbătă. Locuitorii fie cu primarul local, cât și în cazul lui Pianu, s-au mobilizat exemplar pe parcursul zilei de duminică.”La ora aceasta este situația mea sub control, însă este foarte importantă. Sunt trei echipe de îngrijire a terenului care pot evalua. Aproape 240 de cazuri inundate, vreo 4 km de străzi, 2 km de tambur județean, 1,5 km de rețele de apă și canalizare pe linii mari, însă bucuria poate fi numită în cazul în care nu avem nici o victimă omenească. Aproximativ 25 de folosire lucrătoare permanentă pentru evacuarea depunerii de măsuri și un adus aluviunilor de ape și vreo 20 de motopompe. Interesant și trebuie să vă spunem că trebuie să cunoaștem, pentru a-i cunoaște zonele și pentru a-i ajuta. Mulți fără să-i chim. Mobilizarea a fost un exemplar și spiritul civic rămâne la toți români. Au venit și în alte părți locale și în alte funcții sunt primite.Am rămas plăcut surprins de tineri din Sebeș și din Alba care m-au sunat și și-au anunțat prezența ca și voluntari aici în Pianu. Am avut tot sprijinul de care nici nu speram să beneficiez. Cei de la ISU, Prefectură, CJ, Apele Române, DSP, ISC au ajuns aici aproape în același timp cu mine. O mobilizare ca la carte zic eu, dar calamitatea este totuși un lucru care de multe ori depășește puterea omenească. Concetățenii mei sunt oameni care sunt foarte receptivi și foarte atenți la problemele altora. Am văzut curți în care erau și câte 20 de oameni veniți din alte zone ale comunei. Deci, se pare că până la urmă ne comportăm  normal pentru că așa trebuie să facem când unu are nevoie să sărim cu toții în ajutor.Din punctul meu de vedere circulația nu este întreruptă nicăieri, avem apă și canal peste tot, avem alimentare cu energie electrică, bineînțeles că aspectul comunei va mai dura până reușim să-l remediem și neaparat că avem nevoie de un sprijin sper guvernamental pentru că în primul rând cetățenii care au  casele distruse nu au capacitate financiară să poată să își renoveze aceste case.  Noi, administrația locală încercăm să ne descurcăm”, a declarat edilul comunei Pianu, Marin Petruse.

Dezastru / inundatii după furtună la Pianu de Sus

Dezastrul de la Pianu de Sus. Mai multe informatii pe www.alba24.ro

Publicată de Alba24.ro pe Sâmbătă, 1 iunie 2019

 • Data din 6 decembrie 2018, un Centenarul Marii Un sărbătorit și un plan local în Pianu de Sus, sediul primariei comunei Pianu, unde nu a participat cetățenii comunei. Evenimentul a fost deschis de serviciu oficiat pentru părți Deac Gheorghe, din Pianu de Sus și este format cu cuvântul în timpul primarului Petruse Ioan Marin. De asemenea, este postul Crăciunului, elevii Școlii Gimnaziale din Pianu de Sus, coordonarea didacticii de cadre, ne-au încântat cu colinde românești, servind un pahar de vin cald, suc și cozonaci.
 • Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, Comuna Pianu a onorat cu prezența manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, unde, cetățenii comunei Pianu, îmbrăcați în costum populare, și în timpul emoției de o omagie trecutul istoric de acum un secol 1228 de delegații, reprezentând toate segmentele și straturile societăților, proclamarea unirii Transilvaniei, Banatului Maramureșului, Sătmarului și Crișanei cu Regatul României, la 1 Decembrie 1918.
 • În semn de omagiu adus celor mai multe îngrijiri de 100 de ani și înfăptuit Unirea,  20.11 2018, ora  16.00, sedul primăriei comună Pianu a avut loc Ceremonialul de dezvăluire a Plăcii Omagiale cu reprezentanți desemnați să participe la 1 Decembrie 1918, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, locul unde a fost proclamat Unirea.

 

 

 • CONFERINTA DE LANSARE PROIECT „ MASURI INTEGRATE DE INCLUZIUNE SCOLARA IN SATELE DE MUNTE” POCU/74/6/18/103810 – Asociația Sprijiniti Copiii,  Asociaţia CERESS Alba, Comuna Pianu, jud. Alba, Şcoala Gimanzială Pianu de Sus, Şcoala Gimazială Săsciori
 • Agenda Conferintei
 • Fisa Sintetica de Prezentare

 • CUPA „TINUTULUI CRAIESC” 2018

Cu ocazia sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, Clubul de Golf Prof. Paul Tomița  a găzduit Cupa Ținutului Crăiesc 100 – Tradiții și continuitate. Evenimentul a avut loc în data de 20 oct. 2018 pe terenul Clubului de Golf Prof. Paul Tomița.

Clubul de golf Prof. Paul Tomița, împreună cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, oferte de primăriile și Consiliile Locale ale comunelor Pianu, Daia Romană și Șugag, și organizează sâmbătă, 20 oct. 2018, prima ediție a Cupei Ținutului Crăiesc 100 – Tradiții și continuitate.

HRAMUL BISERICUTEI DE LA  RECEA – SARBATOAREA INTOARCERII OILOR DE LA MUNTE!

 

Festivalul ALB383azWKiv50A AFRODA- FIII PIANULUI, ediția a XIV-a. Două zile, Pianul a … cântat, de sărbătoare! 28-29.07.2018

creat de camera dji

37954481_1407391336071458_2076241337539100672_n 37972980_1407388042738454_7140456745339453440_o 37981306_1407392186071373_7761165603640967168_n (1) 37981306_1407392186071373_7761165603640967168_n 37981975_1407387316071860_5299583816099168256_n 37984055_1407390152738243_4283282038607314944_o 37984070_1407391736071418_3717800309339193344_n 37984143_1407389289404996_2445702159577120768_n 37985282_1407391542738104_4469661620431224832_n 37985342_1407388832738375_4291846972194684928_o 37987931_1407394102737848_6216430892798181376_n 37987978_1407392702737988_4730564983694295040_n 37987998_1407386896071902_756333892465590272_o 37989661_1407394152737843_233241828256645120_n 37991242_1045492478946649_4906818986844356608_n 37992266_1407392962737962_557714272323371008_o 37993255_1407392822737976_793239846360449024_n 37993302_1407389709404954_3853485180987637760_n 37994872_1991417257577864_491468155583987712_n 37994881_1407394502737808_3947926817427423232_n 37994896_1407389996071592_2418395633682481152_o 37994905_1407388516071740_2869589060593123328_n 37995774_1407390442738214_8264946103317692416_n 37995781_1407391242738134_3530850063800598528_o 37997473_1407386816071910_3083287134090559488_n 37998751_1991417150911208_5551751851537334272_n 38000387_1407388589405066_1352798605273989120_n 38000400_1407389806071611_3472976105336471552_o 38001514_1991417587577831_1658948495517679616_n 38001551_1407386332738625_7551402342956924928_n 38002632_1407386592738599_6479986239452741632_n 38003670_1407390449404880_403502402113634304_o 38003677_1407386756071916_7217003688303263744_o 38005521_1407388732738385_1021157779185860608_o 38006926_1407387012738557_8016308140154814464_o 38006938_1407388896071702_1948233354860036096_n 38006943_1407387769405148_3596109214235230208_n 38007960_1991417344244522_875926062821801984_n 38010953_1407391806071411_3659269925253414912_n 38012327_1407387322738526_5507047431033847808_n 38013920_1407388429405082_7036402654263640064_o 38013968_1407389672738291_1952631332651663360_n 38015475_1045491252280105_490509295545221120_n 38016074_1407390492738209_5601516477954916352_n 38016495_1991417687577821_1165999675728199680_n 38017318_1407389572738301_320142996773273600_o 38018521_1407392939404631_4930379657011789824_n 38020029_1407392249404700_1593038283875549184_n 38020276_1407394029404522_8721183780338925568_n 38020790_1407390142738244_6019528048393584640_o 38023524_1407394349404490_7278096698985938944_n 38025336_1407390296071562_4962049916923805696_n 38025504_1991417510911172_8589824688081862656_n 38028703_1407392766071315_6276973722465206272_n 38029528_1407392036071388_7310442140641787904_n 38029553_1407393392737919_106478750438260736_n 38029622_1407389126071679_1683901336384438272_n 38029628_1407391199404805_1863178382330560512_o 38030628_1407389002738358_1610820328949284864_n 38032219_1407388419405083_4330591051833147392_n 38032594_1407393669404558_6925077819210858496_n 38033372_1407389649404960_5878992217342738432_n 38033437_1407393966071195_1116642684656680960_n 38033462_1045491868946710_6203632186608844800_n 38033551_1407390346071557_6332503603743293440_o 38036936_1045492505613313_6481423318330114048_n 38037034_1045491395613424_1115899874357805056_n 38041888_1407386929405232_1735071009813299200_o 38046190_1407388572738401_7506126940911173632_o 38050981_1407390809404844_7934330971254423552_o 38051018_1407391022738156_1686247037068115968_n 38051074_1045491808946716_2932870657760821248_n 38060893_1045491215613442_2723478486546120704_n 38065476_1407394172737841_7137770840296259584_n 38068030_1407392582738000_1437571385567215616_n 38068089_1045491852280045_3564128453957517312_n 38071464_1407393139404611_7611959109792825344_n 38071515_1407394309404494_7907950994359582720_n 38071567_1407391552738103_712641984732332032_o 38071828_1407391159404809_1578881813969895424_n 38071963_1407390042738254_5313602662367756288_o 38072044_1045491515613412_7543460166742573056_n 38072072_1407391352738123_5433557031611006976_n 38072082_1407393922737866_2625484237842677760_o 38072088_1407392532738005_2896732845881950208_n 38072483_1045491802280050_3579588442142539776_n 38085100_1407391969404728_4343745673372368896_o 38085152_1407389339404991_1572804164663115776_n 38085221_1407392432738015_4682766606189723648_n 38085223_1407394382737820_6877564859462975488_n 38085239_1407392879404637_4719500482219868160_n 38085292_1407393759404549_1960270297059819520_n 38085427_1407390676071524_8616673314628173824_o 38085502_1045492682279962_1739830224419291136_n 38085602_1045491348946762_5380576445351329792_n 38085634_1045491448946752_1727514659101081600_n 38085799_1407393296071262_5065299423186124800_n 38085813_1045491388946758_7943380690685394944_n 38085860_1407389879404937_2766236221712629760_n 38085936_1407389762738282_4825495627930533888_n 38085963_1407393249404600_385119194762444800_n 38118922_1045491678946729_9110205670149324800_n 38119221_1407386839405241_3816056207450308608_n 38122077_1407393469404578_9216186341820203008_n 38122925_1407393836071208_1309572783096725504_n 38128628_1407392162738042_9129087226850836480_o 38130122_1407387439405181_5937708410303676416_o 38132242_1991417404244516_1088008172053987328_n 38133380_1407390732738185_294982189295075328_n 38136067_1407391706071421_868652119094198272_n 38136170_1407387532738505_6562833435583315968_n 38137303_1407391589404766_4167320979632029696_n 38139476_1407387689405156_3137435616447299584_n 38142771_1045491628946734_8591270906649640960_n 38147192_1407393632737895_187641636489003008_n 38151826_1407393196071272_4029442453437153280_n (1) 38151826_1407393196071272_4029442453437153280_n 38151877_1407392359404689_4835767798133161984_n 38152726_1407387896071802_7570262832843849728_o 38164152_1407390216071570_6457783783973191680_n 38164167_1045491768946720_5919248752534618112_n 38168703_1407393862737872_7932214295406837760_n 38173210_1045491475613416_2480767153049960448_n 38178425_1407393556071236_8248267117514719232_n 38183346_1045491705613393_7268832488888205312_n 38183369_1045491588946738_8203644791016128512_n 38190276_1045491552280075_1821883654758989824_n 38200122_1407392326071359_8713296476626747392_n 38212464_1045492438946653_1157784988133883904_n 38222533_1045492718946625_6383469352124940288_n 38227500_1045491418946755_2386135726300332032_n 38230665_1407388086071783_6727432009888563200_n 38230744_1045492825613281_981826422899212288_n 38232060_1407388159405109_981537199801499648_o 38256517_1045492452279985_8346645671301873664_n fii-satului-pianu01 fii-satului-pianu03 fii-satului-pianu05 fii-satului-pianu07 fii-satului-pianu08 fii-satului-pianu09

created by dji camera

created by dji camera

created by dji camera

created by dji camera

created by dji camera

created by dji camera

fii-satului-pianu21 fii-satului-pianu22 fii-satului-pianu23 fii-satului-pianu25 fii-satului-pianu26 fii-satului-pianu28 fii-satului-pianu30

 

Alba Afroda - Pianu - afis Compact 37696320_1399973430146582_7531455024480649216_o37687846_1399972140146711_367359268770283520_o

 • Primarul comunei Pianu, d-nul Ing. Jr. Petruse Marin Ioan, a fost invitat în data de 19 mai 2018 la manifestare națională și patriotică „MOȚII PE DRUMUL CENTENARULUI”care s-a desfășurat în Țara Moților, comuna Horea, jud. Alba, cu ocazia Aniversării Centenarului la 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. 

Fotografie cu Primarii Campia Libertatii de la Blaj.pdf

 • La Purcăreți, comuna Pianu jud Alba, a avut loc inaugurarea, finalizării lucrării de Modernizare a Școlii Primare „Gheorghe Pavelescu”.

32214955_2050541545166720_344065500755525632_n    32290724_2050541591833382_1047064643958210560_n - Copie  thumbnail (5)

În data de 10.05.2018, începând cu orele 14,30 la Campusul Școlar din Strungari, comuna Pianu, a avut loc  « Serata lunii”  cu tema  ”Tradiții de primăvară la Strungari »

Un eveniment organizat de Asociația „Sprijiniți copiii” Alba Iulia, împreună cu Asociația CERESS, Comuna Pianu și Școala Gimnazială Strungari.

„Suntem onorați să împărtășim bucuria acestor copii minunați, care au fost sărbătoriți într-un cadru festiv, cu efort și stăruință, din partea organizatorilor, ceea ce demonstrează încă odată că, faptele bune ne unesc în cuget și-n simțiri” primarul comunei, Ing. Jr. Petruse Marin Ioan

 

32105390_1814810921875394_4318831435671666688_n 32190927_2050541458500062_3667691900854337536_n - Copie thumbnail (1) thumbnail (2)

 

Emisiunea Concurs „IE, ROMÂNIE” Antena 1, prezentă  în Comuna Pianu

Afis PIANU IE ROMANIE

afis Pianu

Colindatori la Primaria Pianu

 

Colindatori la Biserica Evanghelica din Pianu de Jos

In data de 13.12.2017 Petruse Marin Ioan-primarul comunei Pianu a prezentat la Bucuresti la Conferinta de inchidere a Programului RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, Proiectul Complet de Servicii Integrate Pianu ca un exemplu de succes in Romania.

 

IMG-20171214-WA0002

IMG-20171214-WA0001IMG-20171214-WA0000

 

Azi in data de 7 Decembrie 2017 , asociatia Helfen um zu Helfen e.V. Marburg reprezentata prin  domnul director BERND FIEBIGER si membrii  MANFRED KIETZKE si CLAUS SCHAFER, au adus cadouri pentru copiii din complexul de servicii sociale de la Srungari.

20171207_110537IMG-20171208-WA0000

 

MOS NICOLAE A VENIT MAI DEVREME PENTRU COPIII DIN PIANU !

Acțiunea se numește „COPIII AJUTĂ COPIII”. Se desfășoară de către ROUND TABLE și LADIES CIRCLE din GERMANIA în 4 țări: ROMÂNIA, REPUBLICA MOLDOVA, UCRAINA și BULGARIA.

Cadourile au fost realizate de către copiii lor scolile germane și distribuite de voluntari prin organizația CARITAS din ALBA IULIA.

 

În fiecarae an în sărbătoarea cea mai apropiată de 1 Decembrie, pienarii din Pianu de Sus cu mic, cu mare se adună în fața primăriei, ascultă hora unirii, colinde cântate de corul bisericii, închină un pahar de vin fierbinte și sărbătoresc Ziua Națională, etalând cu mare cinste tricolorul purtat de ceata de călăreți din Pianu de Sus la 1918 ce este păstrat cu sfințenie în Biserica Parohiei Ortodoxe nr.1 din Pianu de Sus.

 

 

Participarea la slujba religioasa cu ocazia zilei Nasterii Maicii Domnului din data de 08.09.2017.

Aceasta slujba este tinuta in aer liber la paraclisul costruit de cetatenii din satul Purcareti. La slujba au participat crescatorii de animale din satele Purcareti, Plaiuri, Loman, Sugag, Mugesti, acestia stand cu animalele pe timp de vara la pasunat in Recea.

Din partea primariei ca si in fiecare an a participat domnul primar Petruse Marin Ioan.

Domnii preoti care au tinut slujba sunt: ​​Cret Valentin, Baldea Nicolae si Deac Gheorghe.

 

Festivitatea de deschidere a noului an scolar din data de 11.09.2017, la scolile din Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari si Purcareti.

20170911_090753 20170911_091607 20170911_091610

La scoala din Pianu de Jos au fost prezenti: domnul primar Petruse Marin Ioan, doamna director Popescu Marcela, domnisoara agent Costea Luciana Ioana, domnul preot Rusu Mircea Gheorghe si elevii scolii alaturi de parintii lor.

20170911_100603 20170911_102108 20170911_102348(0) 20170911_103002

In Pianu de Sus la festivitatea de deschidere a anului scolar au fost prezenti: domnul primar Petruse Marin Ioan, doamna director Popescu Marcela, domnul inspector scolar Dumitru Panta, domnii preoti Deac Gheorge, Floca Ioan si elevii alaturi de parintii lor .

20170911_110702 20170911_111355

La scoala din Purcareti a fost prezent domnul primar Petruse Marin Ioan si elevii alaturi de parinti.

20170911_113501 20170911_113533 20170911_113616

In Strungari la festivitatea de deschidere a anului scolar au fost prezenti: domnul primar Petruse Marin Ioan, doamna director Popescu Marcela si domnul preot Rosca Andrei.

Le dorim elevilor un an cat mai bun si plin de realizari .

 

 

Excelenta Sa Ambasadorul Austriei in Romania, Michael Schwarzinger alaturi de sotia sa Rosemarie,

au facut o vizita in Comuna Pianu.

 

Deschiderea oficiala a Centrului educativ Casa din munte 19 mai 2016 Strungari

Deschiderea necesară pentru un caz Centrale educative 19 mai 2016 Strungari îngrijire va continua primirea invitatilor, cuvantul bun venit, sfestania și sfintirea Centrului educativ Casa din munte, vizitarea Centrului, moment prezentat artistic al beneficiarilor proiectului, aduceri aminte, momente de suflet și distribuție de materiale promovare a proiectului rezultatului

Agenda


[/ Su_spoiler]

Invitatie


[/ Su_spoiler]