[pictograma su_list = “http://www.primariapianu.ro/wp/wp-content/uploads/2016/06/service_cnsv.png”]

Anunturi 2024

 

 • ANUNT PUBLIC!Registrul Auto Român Alba, vă informează că, pentru sprijinirea fermierilor și apicultorilor din județul Alba, în cazul tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări și pavilioanelor apicole, echipele RAR se deplasează la domiciliul proprietarilor, cu autolaboratoarele specializate, în vederea eliberării CIV și efectuării Inspecției Tehnice Periodice(ITP), la solicitarea proprietarilor sau reprezentanților UAT Comuna Pianu.În acest sens, persoanele interesate se pot adresa Primăriei Comunei Pianu, pe adresa de email: primariacomuneipianu@yahoo.com, sau la  nr. telefon 0258/
 • ANUNȚ PUBLIC !  – PRIVIND CAMPANIA DE COLECTARE A DOCUMENTELOR ÎN VEDEREA ÎNTOCMIRII CADASTRULUI SISTEMATIC
 • 📣A început încasarea taxelor și impozitelor locale pentru 2024.
  Până în 31 martie sunt reduse cu 10%
  📌Primăria Comunei Pianu anunță că, se pot achita taxele și impozitele locale, atât la casieria unității cât și online. Termenele de plată scadente pentru impozitele și taxele locale sunt: 31 martie 2024 și 30 septembrie 2024.
  📌Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice care au obligația de plată a impozitelor și taxelor locale la Primăria Comunei Pianu, au următoarele posibilități de plată:
  • În numerar sau cu cardul la casieria Primăriei Comunei Pianu
  • Plată on-line (internet) – aplicația – www.globalpay-Pianu.ro
  • Prin ordin de plată, se poate realiza la orice bancă, specificând pe documentul de plată următoarele:
  📌– datele de identificare ale Comunei Pianu (CUI: 4561952) – beneficiar
  – denumirea impozitului şi contul IBAN deschis la Trezoreria Sebeș
  – datele de identificare ale contribuabilului.
  Pentru informații suplimentare privind conturile pentru Trezorerie, vă rugăm să sunați la Tel 0258/761111, taxe și impozite Primăria Comunei Pianu.
 • Vă transmitem, pentru a fi diseminată în rândul comunităţilor de români, informaţia cu privire la lansarea spre consultare a Ghidului de finanţare nerambursabilă 2024:Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – 𝐆𝐡𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̗𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐫𝐚𝐦𝐛𝐮𝐫𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝟐𝟎𝟐𝟒, lansat în consultare publică până pe 𝟏𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒!𝐒𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐢 𝐞𝐥𝐢𝐠𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢:𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑒, 𝑓𝑢𝑛𝑑𝑎𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑒, 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡, 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡̧𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑛𝑒𝑔𝑢𝑣𝑒𝑟𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙𝑒 ale românilor de pretutindeni, organizaţiile internaţionale înregistrate în mod legal în statul de reședință;𝑃𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑓𝑖𝑧𝑖𝑐𝑒 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑟𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 sau 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑒 de drept public sau privat din România sau din străinătate care utilizează finanţări nerambursabile pentru derularea de proiecte sau acţiuni în sprijinul românilor de pretutindeni.𝐃𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̗𝐚𝐫𝐞:EducaţieCulturăSocietatea civilăMass-mediaSpiritualitate şi tradiţieComunitateDocumentul integral este disponibil https://dprp.gov.ro/web/Observațiile, sugestiile și completările vă rugăm să le transmiteţi la adresa de e-mail: proiecte@dprp.gov.ro, până la 𝟏𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒.
Anunturi 2023
Anunturi 2022

Din cauza unei avarii la conducta de alimentare cu apă Dn1200 (FIR II), produsă în data de 16.06.2022, în jurul orei 16.00 de către un constructor, în zona municipiului Sebes, SC APA CTTA SA ALBA anunță consumatori întreruperea furnizării apei potabile în următoarele localități: Vințu de Jos, Pianu de Jos, Pianu de Sus, Oarda de Sus, com. Ciugud, com. Berghin, com. Ohaba, com. Sântimbru (Totoi, Dumitra), com Cricău, com Ighiu, Stremt, Miraslau, Decea, com. Bucerdea Grănoasa, com. Mihalț, com. Craciunelu de Jos, Sancel, Iclod, Lunca Târnavei, Sona, com. Valea Lunga, orasul Ocna Mures, Unirea, Noslac. Având în vedere ca avaria este una majoră, estimăm durata întreruperii la cca 20 ore, fapt ce ar putea afecta și rezervele de apă din rezervoarele de înmagazinare existente și în alte localități alimentate din aceasta conductă. La reluarea furnizării pot apărea, local, depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.  Astfel, eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Va mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

Anunturi 2021

ANUNT!

Anunt public !

Primarul comunei Pianu dl. Petruse Marin Ioan intenționează să promoveze Proiectul de Hotărâre privind aprobarea tarifelor unice și a tarifelor distincte practicate de către operatorul economic delegat, Asocierea SC RER VEST S.A./SC RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. în raport cu utilizatorii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și similare desfășurată în Zona 2 – Lot 2 Tărtăria a județului Alba, în baza contractului de delegare prin concesiune a activității de colectare și transport a deșeurilor nr. 223/27.12.2018.

Proiectul de hotărâre împreună cu referatul inițiatorului se afișează la sediul Primăriei municipiului/orașului/comunei Pianu, se publică pe site-ul instituției la secțiunea Documente publice – Transparență decizională în administrația publică – Proiecte de hotărâri și se transmite mass mediei locale conform procesului verbal nr. 10 din 20.08.2021 .

Persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamații cu privire la Proiectul de hotărâre mai sus menționat până la data de 25.08.2021 orele 09:00, la Secretariat .

Primar,

Ing. Jr. Petruse Marin Ioan

ANUNT

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sebeș și a Zonei Urbane Funcționale (SIDU) pentru perioada 2021-2027 

Primăria Municipiului Sebeș, jud. Alba, în colaborare cu SC RomActiv Business Consulting SRL a demarat procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sebeș (SIDU) pentru perioada 2021-2027 și la nivelul Zonei Urbane Funcționale (ZUF) Sebeș.

Conform studiului realizat de Banca Mondială (Anexa 6 la Ghidul pentru elaborarea Strategiilor Integrate de Dezvoltare Urbană), UAT comunaPianu face parte din Zona Urbană Funcțională Sebeș, astfel încât implicarea noastră este extrem de valoroasă în procesul de identificare a dinamicilor de dezvoltare la nivel de ZUF Sebeș.

În acest context, vă adresăm rugămintea de asemenea, pentru a analiza și integra atât percepția cât și propunerile locuitorilor în strategia de dezvoltare, de a vizualiza si completa  următorul sondaj: https://www.surveymonkey.com/r/ZUF-Sebes

 • Informare preventiva - privind Comportamentul in caz de furtuni, ploi torentiale si descarcari electrice atmosferice
 • ANUNT Publicatie de Casatorie
 • PROCES-VERBAL al ședinței de licitatie in vederea inchirierii pajistilor aflate in proprietatea privata a comunei Pianu, Jud. Alba
 • ANUNT! - privind Licitația publică deschisă cu strigare pentru închirierea pajiștilor comunale din domeniul privat al comunei Pianu, jud. Alba
 • ANUNT - privind dezbaterea Bugetului Local comuna Pianu, pentru anul 2021, la sedinta ordinara a Consiliului Local Pianu in data de 23 aprilie 2021, Sala de sport a Scolii Gimnaziale Pianu de Sus
 • ANUNT - privind Materialele informative referitoare la măsurile de mediu și de climă aferente anului 2021
 • ANUNT - privind depunerea Formularului 212 - Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale, datorate de persoanele fizice pentru anul 2020. A se aduce la primarie copia dupa C.I. si Decizia de depunere din anii  anteriori. Persoana de contact insp. Diana Ghibu .
 • ANUNT!  - in vederea incheierii contractelor de inchiriere a pajistilor comunale
Anunturi 2020

Anunt!

Având în vedere începerea lucrărilor de ”Construcție a unui pod nou peste cursul de apă Valea Pianului, în locul numit „ La Oancea” , accesul pe „Hudița lui Nichitoi” va fi blocat până la finalizarea execuției. Îi rugăm pe riverani să înțeleagă necesitatea hotărârii acestei măsuri și să folosească rutele ocolitoare.

Primar,  Ing. Jr. Petruse Marin Ioan

 • Anunt  – privind persoanele care au venituri la nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionarii (704 lei) in varsta de 75 ani impliniti sau peste aceasta varsta;
 • Anunt  – privind pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt de pana la 704 lei.

Anunt!

Anunt!

Astazi, 28.07.2020, in urma vizitei in teren a reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor judetul Alba, au fost stabilite ultimele detalii in ceea ce priveste constructiile podurlilor si puntilor afectate de calamitatile de anul trecut, peste raul Pianu.

Primar,
Ing. jr. Petruse Marin Ioan

Anunt!

Vineri, 24 iulie ora 10:15` a fost înregistrată cu succes, Cererea de finanțare pentru investiția „ Modernizare și eficientizare a sistemului de iluminat public stradal, în comuna Pianu, județul Alba”. Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal presupune înlocuirea și completarea lămpilor existente, unele dintre ele mari consumatoare de energie (lămpi cu sodiu), altele lipsă, cu montarea a 380 de lămpi inteligente echipate cu tehnologie LED, amplasate pe raza comunei Pianu, în scopul de reducere al consumului de energie electrică și creșterea gradului de confort al populației.

ANUNT!

În cursul zilei de ieri, 24.06.2020, s-a semnat Contractul de execuție pentru podul de la „Hudița lui Cosma”!

ANUNT!

Astazi 16.06.2020, a fost semnat Contractul de executie a noului pod din Pianu de Sus, peste raul Pianu (la Oancea).

ANUNT!

Primarul comunei Pianu Petruse Marin Ioan, anunta cetatenii ca, din acest moment se ridica restricția de circulație pe autostrada A1 Deva – Sibiu cu intrare din zona Pianu, pentru autovehiculele cu o greutate mai mica de 7,5 tone.

Cuvantul primarului comunei Pianu, Petruse Marin Ioan adresat cetatenilor comunei Pianu!

Dragi concetățeni,

Ne confruntăm cu o situație grea fără precedent și este momentul acum, mai mult ca oricând să dăm dovadă de SOLIDARITATE și RESPONSABILITATE.

Dacă îi iubiți pe cei dragi, intrați cât mai puțin în contact cu ei acum, dacă vă respectați prietenii, vecinii, nu-i căutați acum, ba mai mult refuzați vizitele acestora, nu vă îmbrățișați și nu vă strângeți mâinile.

Evitați deplasările inutile în afara locuințelor, cumpărăturile de maximă necesitate să fie făcute de către o singură persoană, în care dumneavoastră aveți încredere, iar dacă sunteți singuri, și asta o spun mai ales pentru persoanele în vârstă de peste șaizeci și cinci de ani, apelați la autoritățile publice locale care prin personalul lor, vor veni în sprijinul dumneavoastră.

Acceptați doar informații și recomandări care vor fi transmise de persoane sau instituții care au autoritatea să vi le aducă la cunoștință.

Ajutorul oferit de ONG-uri sau alte instituții se va desfășura doar în colaborare cu reprezentanții administrației publice locale, care au obligația legală să ofere sprijin populației, dar într-un cadru organizat.

Contactul cu reprezentanții Administrației Publice Locale comuna Pianu, se va face la telefon: 0258/761111, între orele 8:00-16:00, telefon Viceprimar Voișan Lazăr – 0766183747; 0744399982, telefon Șef SVSU Alion Dumitru – 0788576684, permanent, site-ul primăriei, www.primariapianu.ro, adresa de email: primariacomuneipianu@yahoo.com, facebook, Primaria Comunei Pianu.

 

Respectați prevederile Ordonanței Militare Nr. 2 din 21.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Fiecare dintre noi își dorește ca, starea aceasta de urgență să se încheie cât mai devreme și cu pagube minime, iar asta se va putea întâmpla doar dacă, cu toții vom respecta aceste reguli.

Mizez pe înțelegerea și colaborarea dumneavoastră,

P R I M A R,

         Ing. Jr. Petruse Marin

________________________________________________________________________

ANUNȚ

Ședința Consiliului Local Pianu din data de 18.03.2020, care a fost anunțată ca fiind publică, datorită situației de urgență din țară, se va desfășura telefonic !     

 

Primar,

 Ing. Jr. Petruse Marin Ioan

 

Comunicat de presa: SUBVENȚII APIA: Campania de depunere a cererilor la APIA va fi sistată la nivel național!

ANUNT IMPORTANT!

PENTRU SITUATII SPECIALE DE URGENTA PRIVIND MASURILE DE COMBATERE A NOULUI CORONAVIRUS, VA RUGAM SA SUNATI LA:

Sef DVSU Alion Dumitru – nr. telefon 0788576684

Viceprimar Voisan Lazar – nr. telefon 0744399982

Anunturi 2019

GUVERNAMENTALA HOTARARE NR. 365/2019 DIN 03.06.2019 – Privind acordarea ajutorului de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații, în cursul anului 2019.

ANUNT PUBLIC!

 Cetățenii comunei Pianu, afectează inundații, îngrijire doresc să fie clorura de dezinfectare pentru față și suprafețelor agricole, sunt încărcate să vin sedul primariei!

                                         Primăria Comunei Pianu Asist. Med. Comunitar Pilug Codruța                                                                                                                  

Anunturi 2018
 • Dispoziție Convocare  Consiliul Local Pianu  la ședința publică din 17.12.2018
 • ANUNT  –Act deprogram pentru intabulare
 • ANUNT  – Privind elaborarea actelor normative din decembrie 2018
 • ANUNT PUBLIC –  “Măsuri integrate de incluziune școlară în satele de munte”
 • ANUNT  – Campanie de informare publică în ceea ce privește încredințarea pentru populația în cauză pentru lemnul de foc, disponibilități pentru datele din 19.11.2018
 • ANUNT  – Campanie de informare publică în ceea ce privește informațiile despre încredere și informații despre populația către lemnul de foc, disponibilități pentru date din 11.05.2018

 ANUNȚ DEZVELIRE PLACĂ OMAGIALĂ!

În timp ce toate bisericile din Județul Alba vor începe să bată clopotele de 100 de ori, pentru cinstirea Centenarului României, va fi dezvelită Placa Omagială cu numele delegației la Marea Unire 1918! Cetățenii comunei Pianu sunt invitați la sediul Primăriei Comunei Pianu la data de 20.11.2018, ora 16,00 să aducem un omagiu celor care au înfăptuit Marea Unire!

PRIMAR, Ing. Jr. Petruse Marin Ioan 

 • ANUNT – Ziua Mondială a diabetului 14 noiembrie 2018
 • Ziua Mondială a diabetului 14 noiembrie 2018 EVENIMENTUL CAMPANIEI INFOMARE 
 • Anunt Informare Publica!  Intabularea Tarlalele Câmpu vintului (Drumul comunal Calea Feratului Județean) Comisarii, Frăgăreț, Obreja Mare, Obreja Mică, Grăduri spate, Cleje, La Victor, Roghina Mare, Roghina Mică, La Marluca, SI Nisipuri Câmpul.
  • ANUNT  – Privind elaborarea actelor normative din noiembrie 2018
  • ANUNT  – Sinteza privind recomandările și observarea primitorilor din partea publică în toate procesele de consultare referitoare la propunerile preliminare privind PUG, comună Pianu și reglementarea corectă pentru distribuitori.
  • ANUNT –  Privind elaborarea actelor normative Octombrie 2018
  • ANUNT  – Privind elaborarea actelor normative septembrie 2018
  • Anunt!  – Desfasurare eveniment ecologizare Ziua Națională de Curățenie „LET S DO IT” în data de 15.09.2018.
  • Anunt!  –  Cursuri gratuite de formare în competență antreprenorială.
  • ANUNT!  – Consultare preliminară privind Planul de Urbanism General al Comunei Pianu și Reglementarea aferentă locală.
  • Anunt!  – Campanie de constientizare și educare a populației cu privire la dezideratele echipamente electrice.